sâmbătă, aprilie 12, 2008

Doi oameni la restaurant[fapt real]

Stiam eu ca asa se va intampla pana la urma:

La un restaurant.
Stau la o masa de langa perete,masa din spatele meu e ocupata dar nu ma intereseaza analog si la cea din fata,in schimb surprind cu privirea masa di dreapta mea,este ocupata de doi oameni, stau fata in fata,nu se privesc si nici nu isi vorbesc.Ea se uita pe geam in timp ce el se uita spre culoar,ea isi intoarce capul spre culoar si il fulgera cu privirea pentru o secunda apoi isi fixeaza privirea spre culoar,el ramane indiferent si se intoarce spre geam,se aseaza mai comod si se uita pe geam.
-Oare sunt suparati?Ea are o fata ca si cum ar fi suparata pe el.
-Nu stiu,dar nu e bine.
-Mda,haha dar uite nu vorbesc,nu zic nimic nimic de jumatate de ora nu au scos nici un cuvant.
-Vad,urat.
-Maria,Maria uite,ea a zis un cuvant!!
-Haha,el nu raspunde,dupa ce ca spune si ea trei cuvinte,numarate,el nu ii raspunde.
-Fetetlor gata! Ce sunteti asa bagacioase,nu e problema voastra cat vorbesc ei sau ce vorbesc.
-Bine bine daddy...iiiiii am geanta noua si rochie !!

In fata fetei chelnarul aseaza un pahar de vin rosu si pleaca,lui nu ii aduce nimic.
Ea ridica paharul si gusta lichidul rece si visiniu,lasa paharul jos se uita spre geam,ridica paharul,gusta,il lasa jos,se uita spre culoar,ridica mana,isi sprijina capul,se uita la masa noastra,ridica paharul,gusta,il pune pe masa.Actiunea se repeta de n ori.Imi amintesc de povestea mea a acelor "doi oameni",stiam eu ca asa se va ajunge in final!
Asteapta mancarea,in final apare acelasi ospatar se apleaca deasupra mesei si posteaza in fata ei o farfurie,dupa 5 minute se inapoiaza cu un castron pe care il aseaza baiatului sub barbie: "pofta buna!",baiatul raspunde si mananca,se uita pe geam,duce furculita in bol,inghite,se uita spre culoar.
Scena acesta dureaza foarte mult,este aproape plictisitor,iar pe fata fetei se citeste disperarea ce o chinuie si nu o lasa in pace,vrea sa vorbeasca,poate cu el dar el este atat de calm si indiferent,nici nu ii remarca prezenta.
Farfuriile se golesc,paharul nu mai este plin nici pe jumatate,fata il ridica iar si observ ca nu mai este plin nici un sfert,ea se uita disperata spre masa noastra,noi radem,tata pufneste,el se uita pe fereastra,ea deschide ochii puternic,se uita la el si ofteaza,noi radem iar.
Oare cat o sa mai dureze? Nu sa saturat sa stea acolo,pe scaunul intepenit si maro asteptand o privire macar? Ba da,sa saturat!
Ma uit la ea si citesc pe buze "Merci!" se ridica in picioare,isi ia geanta si pleaca,el nu raspunde si s euita lung dupa ea,oare asteapta sa se intoarca? Nu,nu asteapta,stie ca a fost obsolut penibil si ca nu se mai intoarce.
-Gata daddy,mergem?
-Imediat,fami si mie nota te rog!
Ne ridicam,radem pentru ultima oara de el si iesim din restaurant
-Auzi,ar fi trebuit sa ii spuna baiatului ca sa simtit minunat,spun ironica si tata se uita urat la mine.

Dar stiam eu ca asa se va ajunge,mesele vor fi scurte si plictisitoare,oamenii vor fi sictiriti si cheful le va lipsi total,eu stiam!

Niciun comentariu: