sâmbătă, martie 08, 2008

-hei ma astepti aici?
-da,stau aici.
las paharul rece si umed de cafea pe un raft si imi pun geanta mai bine pe umar,mi se umezesc rau ochii dar nu dau importanta,imi pastrez calmul care ma fereste de sentimentele care ma imbulzesc ridic imbufnata paharul in mana stanga,ridic capul si merg spre alt raft ii gasesc pe ai mei,imi linistesc gandurile,nu mai lacrimez si zambesc.
ies din magazinul acela,nu imi place si pasesc usor tin paharul cu ambele maini si ma uit in stanga apoi in fata,am luato inainte si am gandeam. intru in alt magazin apoi altul apoi altul apoi ai mei ma baga in alt magazin ma uit la rochii si vreau sami cumpar vreo 3 dar nu am bani si nici nu leas purta vreodata asa ca iau o gura mare din cafea si oftez.defilez prin spatiul inchis si cu geamuri mari,sticoase,ma intorc si ma uit pentru o secunda si vreau sa zic ceva,sunt uimita si nu mai zic nimic dar mintea mea urla "ia uite si asta cum se uita la hainele alea si" dar nu realizam ca ma uitam in oglinda decat dupa ce am intors privirea si privind mai atent vad si un zambet,oarecum imi place cum arat,mai ales zambetul,de data asta mia iesit bine...
-hai mergem?
-da,vreau sa vad o rochie.

plec,incerc sa uit ca mam vazut reflectata pe un perete de sticla cu argint pe spate dar totusi mintea mea vorbeste singura,tine un monolog neimportant nu o ascult,cred ca de data asta chiar a vorbit singura,prima oara.

cumpar o vaza tampita,semi-cristal,mda mie imi placea ca era galben-fumurie si vreau sa o ambaleze,cer cutia,vine o "vanzatoare" si imi aduce o bucate de cartonu cu 6 laturi ,alba si cu dungi de praf pe ea
-asta e cutia?!
-da,in asta a venit.
-poftim?
-aceasta e.
-nu,eu nu cumpar asta,am nevoie pentru un cadou nu pot sa ii dau asa ceva.
-deci o vreti sau nu?
-da o luam,zice miki
-nu eu nu o iau,ripostez
-mda ne mai gandim ca nu,nu se poate,lidia e de partea mea
-deci serios acum este o vaza frumoasa dar daca o duc in cutia aceasta absolut urati si infecta,e plina de praf o sa arate ca luata din piata si nu vreau asta!
-domnisoara nu am ce sa fac asta e!
-dar poate gasiti alta cutie,adauga lidia
-nu am alta! asta e! asa a venit!

am cumparat vaza tampita si plec nervoasa din magazin,e frumoasa si chiar imi place dar cutia strica totul ma ami calma hartia lucioasa,rosie care invelea cutia.
sunt superficiala?
nu,nu sunt! si nu sunt pentru ca acum e vorba de un cadou,chiar daca cutia se arunca,probabil ca ma debusolat comportamentul "vanzatoarei" dar acum e ok si nu ma mai gandesc la cutie sau la vaza tampita.
...alt magazin...caut o carte can imi cade privirea pe...o carte neagra cu coperti cartonate,grea,cu foi galbene si mai groase decat cele normale,am citit 3 randuri din ea,am rasfoit 2 pagini nu are prefata,o pun la loc si ma intorc la cautarea mea.
imi doream doar sa iau cartea si sa o pun pe birou pana luni,luni as fi facuto cadou dar eu vroiam sa o cumpar,nu am luato.
imi cumpar cartea mea si merg pe langa ai mei vorbind cu ei,chiar ma comport anormal de bine cu ei,le raspund frumos,nu imi sare tandara cand ma intreaba de 10 ori ceva si am vocea mai subtire.
vreau sa mai fac un pas,clipesc si vad cum se deruleaza un film,pe retina mea sunt intiparite cateva imagini pe care nu o sa le sterg,prefer sa apara acolo mereu,astfel voi sti ca exist,ca existi.
ma opresc si incep sa tusesc subtire,imi pun pana pe tample si apas tare,stau cu ochii in jos 5 minute si aproape picura o lacrima dar o opresc,sunt egoista
-hai sa imi iau...o...
-hai,nu am auzit ce vrea dar ma intorc ridic capul si rad,mai tusesc putin si o urmez pe lidia.

imi pare rau ca am actionat uneori fara sa ma gandesc la consecinte,imi pare rau ca...

ma urc in masina
simt nevoia sa scriu ceva,scot repede din geanta foaia cu subiectele de la olimpiada iau pixul negru in mana si scriu ceva repede,apoi imi amintesc iar anumite lucruri,imaginile revin,le ignor si dau radioul mai tare.

ajung la fosta mea casa,locul pe care chiar lam iubit,intru in camera mea mica verde,impanzita de postere si desene,pionezele infipte in pereti ma amuza si zambesc,am pe jos o blana pe care obisnuiam sa stau noaptea,acum nu mai am decat un covor prafuit.deschid geamul si am gandesc ca daca era mum aici ar fi fost altfel,mar fi ajutat,dar nu e,inchid geamul iau cheile,rasucesc cheia in usa si cobor scarile.
mam asezat usor pe marginea masinii si ma uit la cer,sunt stele[te iubesc] si incerc sa le numar,la 67 pierd randul asa ca ma aplec sa iau paharul de pe joc si sa il arunc,miki imi inchide usa de masina si porneste motorul.nu mai mai gandesc.vorbesc iar calm cu ai mei si ma uit pe geam,in coada de masini un tip se uita la mine in timp ce femeia care il acompania ii vrobeste,el da din cap dar se uita la mine chia pe langa ea,eu ii zambesc dar se face verde la semafor,imi zambeste si drumul se bifurca.

ajung acasa si im iau cartea albastra din punga,o veau pe cea neagra...

[sunt stele albe si lucioase]

Un comentariu:

v2irus spunea...

Ador faptul ca povestesti la prezent :)). Parca ma faci sa fiu prezent acolo...sa fiu un fel de a treia persoana care sta in spate si te priveste prin magazine =))